Monday, October 3, 2011

WW2 - Yahudi Buat Jepun Mengganas...BANZAI

Jepun @ Japan @ Nippon...cukup sinonim dengan keganasan semasa Perang Dunia Kedua. "Potong Kepara!!!"...hukuman kepada Prisoner Of War atau sesiapa sahaja dianggap musuh. Tanyalah dengan orang-orang dulu yang hidup pada zaman penjajahan Jepun...tak kira di Malaya, Filipina atau China. Sampai hari ni disumpahnya Jepun (sambil memandu Toyota Estima 3.0 G-Package).

Apa yang kita mungkin tak terfikir...kenapa Jepun jadi macam tu. Tentu ada sebab. Orang-orang tua ada berkata, "kalau takde angin, masakan pokok bergoyang".

John D. Rockefellar - Founder of Standard Oil

Penglibatan Jepun di dalam Perang Dunia Kedua dirancang kelompok elit Yahudi demi mengaut keuntungan bagi menebalkan kantung.


China telah memberi kontrak carigali minyak kepada Standard Oil milik jutawan Yahudi, John D. Rockefellar. Minyak kemudian dijual kepada China dengan harga yang sangat tinggi. Akibatnya, China memberi kontrak carigali kepada Jepun. Pada 1920an, medan minyak besar yang telah dijumpai oleh Jepun mampu mengurangkan harga minyak di China.

Bertepatan dengan sikap Yahudi yang tamak, Standard Oil mengarahkan China menghalau Jepun bagi memonopoli pengeluaran dan perdagangan minyak di China. Standard Oil juga menemui Pengerusi League of Nation (sekarang dikenali sebagai PBB); Frederick Delano Roosevelt, untuk mengisytiharkan perang ke atas Jepun dan melindungi harta Standard Oil. Sebagai imbalan, kemelesetan ekonomi Amerika akibat Perang Dunia Pertama akan ditamatkan.


General Hideki Tojo - Prime Minister of Japan (1941-1944)


Berasa tertipu dan tanpa mengetahui China tersepit dengan kontrak Standard Oil, Jepun melancarkan perang ke atas China...dengan tekad mengambil semula setiap sen yang dilaburkan di China dan memusnahkan segala harta Standard Oil. Kemarahan Jepun dilepaskan sepuas-puasnya kepada rakyat China sehingga berlaku "pembunuhan beramai-ramai paling mengerikan dalam sejarah manusia" iaitu peristiwa The Nanking Massacre.

Dalam pada itu, bertekad mengundurkan Jepun dari Indo-China dan Manchuria, Amerika membekukan aset Jepun di Amerika dan membatalkan perjanjian perdagangan yang telah ditandatangani pada 1911. Berasa tertekan, Jepun menawarkan rundingan dengan Amerika tetapi ditolak mentah-mentah.

Maka, bermulalah penglibatan Jepun di dalam Perang Dunia Kedua dengan serangan Jepun ke atas Pearl Harbour oleh 350 pesawat pejuang Jepun pada 7 Disember 1941. 17 kapal perang Amerika musnah, 1000 tentera Amerika terkorban dan lebih 2000 orang awam tercedera. (Serangan Pearl Harbour diberitakan telah diketahui lebih awal tetapi tidak dihiraukan White House supaya menjadi penyebab Perang Jepun-Amerika).

Pandangan peribadi ; "Andai bukan kerana sikap Yahudi Laknatullah...Jepun tak akan mengganas".


p/s : Sumber "Konspirasi Yahudi : Perang dan Penaklukan" & Sumber Internet