Tuesday, October 4, 2011

Hitler : Si Kambing Hitam Yahudi

*catatan ini berdasarkan maklumat dari pembacaan* 

Perang Dunia Kedua (1939-1945) menyaksikan Kuasa Paksi yang diketuai oleh Jerman kalah kepada Negara Bersekutu. Jerman pada ketika itu, diketuai oleh tak lain tak bukan...The Fuhrer, Adolf Hitler. Sehingga kini, majoriti dunia beranggapan Hitler adalah diktator yang paling kejam. Pembunuhan Yahudi dilakukan sepanjang tempoh perang dalam jumlah yang amat mengerikan jika dihitung, pembunuhan yang dikenali sebagai Peristiwa Holocaust.

Hitler sebagai diktator? Ya, benar.
Hitler adalah kejam? Ya, benar. (diktator memang kejam). 

Tetapi, pernahkah kita tanya kenapa Hitler menjadi diktator yang kejam? 


FLASHBACK
Pada Perang Dunia Pertama (1914-1918), Jerman dibawah Kaiser Wilhem II menyerah kalah kepada Negara Bersekutu pada 11 November 1918. Hitler merupakan anggota tentera pada ketika itu. Sebagai ketua Kuasa Paksi, Jerman dipaksa mengaku salah dan dipertanggungjawabkan untuk membayar sebahagian besar perbelanjaan perang dan ganti rugi kemusnahan kepada negara-negara yang menang perang di bawah Perjanjian Versailes (dirangka pembiaya perang Yahudi; bukan negara yg berperang).

* Yahudi menjadi mastermind dalam perancangan Perang Dunia Pertama, Kedua dan Ketiga yg bakal menyusul ~ dengan tujuan utama; merampas/menduduki Palestin *

Antara terma di dalam perjanjian tersebut, Jerman perlu membayar pampasan perang berjumlah US32billion beserta cas 26%. Beerti, Jerman perlu membayar sebanyak US630 juta setahun. (pembiaya Yahudi mengaut untung sambil menekan Jerman). Jumlah hutang Jerman melebihi perolehan negara. Akibatnya, Jerman muflis, matawang jatuh, tiada pekerjaan, rakyat menderita kebuluran. Jerman terpaksa membuat pinjaman luar untuk membayar hutang (sekali lagi pembiaya Yahudi menjadi pemberi hutang ~ Jerman terus ditekan).


Di sinilah munculnya The Fuhrer, yang tidak tahan melihat penderitaan rakyat Jerman. Rakyat dan negara Jerman akan terus mundur, menderita dan terus dipijak-pijak tanpa ada peluang untuk bangun semula. The Fuhrer muncul untuk menamatkan penderitaan rakyat Jerman. The Fuhrer tahu Yahudi lah yang menyebabkan segala kemusnahan negara dan kesengsaraan rakyat Jerman. Yahudi perlu membayar balik apa yang telah dilakukan.

Pinjaman disalur pembiaya Yahudi kepada Jerman. Untuk beberapa ketika, hutang dibayar Jerman sebagaimana terma Perjanjian Versailes. Tetapi, hingga suatu ketika, Jerman menghentikan bayaran balik. Saluran pembiayaan diguna Jerman untuk pembangunan ketenteraan. Peluang diambil pembiaya Yahudi untuk terus menyalur pinjaman. Yahudi tahu perang seterusnya akan berlaku. Rancangan Perang Dunia Kedua Yahudi akan meletus sebagaimana dirancang. Matlamat merampas Palestin kian hampir. Kantung pembiaya Yahudi kian kembung.

Perasaan marah yang teramat sangat The Fuhrer terhadap pembiaya Yahudi tidak dapat lagi dibendung ekoran Yahudi sebagai punca kehancuran Jerman khasnya dan negara-negara Eropah amnya. Perang Dunia Kedua bermula dengan penaklukan Poland pada 1939. Perasaan marah dilepaskan kepada setiap bangsa Yahudi di negara-negara Eropah yang ditakluk Jerman. Ibarat "tak dapat tangan, telinga dipulas". Propaganda Negara Bersekutu menggambarkan Adolf Hitler sebagai diktator yang amat kejam.

* Adolf Hitler dipercayai membunuh diri setelah kalah di dalam Perang Dunia Kedua. Kesahihan masih diragui hingga kini. Mungkin juga Hitler dibunuh agen Yahudi kerana Hitler tahu rancangan jahat Yahudi * 

Persoalannya...
...kenapa Hitler menjadi kejam??
...apa yang menyebabkan Hitler menjadi kejam??
...siapa yang menyebabkan Hitler menjadi kejam??

* Bagi para patriotik sekelian, andainya negara dan bangsa anda dipijak, adakah anda akan hanya berpeluk tubuh? *

Adolf Hitler - mangsa kambing hitam Yahudi

p/s : Sumber "Konspirasi Yahudi : Peperangan dan Penaklukan" & Sumber Internet