Friday, May 14, 2010

Pi Rah Mabuk....

Salam...

Satu dunia tahu keadaan di Timur Tengah sekarang ni. Tak pernah habis. Tak tau bila nak settle. Dan, semua orang tau si pembuat onar.

Dan, sebenarnya, tingkah laku si pembuat onar tu dah dapat diramal sejak dari dulu lagi.US President, Benyamin Franklin 1709;

"Di sana terdapat bahaya besar yang mengancam negara Amerika Syarikat iaitu bangsa Yahudi. Kerana Yahudi itu berada di mana-mana menghancurkan perdagangan. Mereka itu hidup mengasingkan diri dan tidak bergabung dengan lainnya. Sejak lebih 1700 tahun mereka mempertaruhkan nasib kerana mereka telah diusir. Walaupun orang Palestin menolak mereka, mereka tetap tidak pergi dari sana. Mereka itu binatang yang tidak dapat hidup dengan lainnya. Mereka harus hidup di antara kaum Kristian dan yang lainnya tanpa mengeluarkan peluh. Kalau orang Yahudi tidak disingkirkan dari negara Amerika Syarikat, maka dalam 100 tahun anak-anak mereka akan menguasai negara kita, menghancurkan kita dan akan mengubah bentuk negara kita. Tidak lebih dari 200 tahun lagi, anak cucu kita akan bekerja dan memberi umpan kepada mereka. Sekarang pun orang Yahudi sudah menguasai perekonomian. Kalau bangsa Amerika tidak menjauhkan diri dari Yahudi, maka anak cucu kita akan mengumpat bapa-bapa mereka yang sudah berbaring di kubur. Kerana Yahudi tidak akan patuh kepada norma hidup di Amerika ini. Orang-orang Yahudi itu berbahaya bagi Amerika, apabila mereka dibebaskan masuk ke tanah Amerika dan menguasai Amerika. Kerana itu mereka harus diusir dengan menggunakan undang-undang".

Dan...

Now ni, tampok pemerintahan Amerika pun dah dikuasai oleh Yahudi. Sebab tu, diaorang langgar je Palestin tu.

Jangan kata Amerika...PBB pun diaorang dah conquer.

Senang2 nanti aku share kan pulak pasal siapa yang ada di belakang Amerika dan PBB yang dianggap sebagai pengaman dunia....CHEHHHH, PI RAH MABUK.

ni yang paling aku tak gemor ni...!!!

First of all...syabas kepada para penyokong skuad Thomas Cup negara. Semangat, sokongan dan sorakan yg korang tunjukkan memang cukup membanggakan aku...membangkitkan semangat aku. Lebih2 lagi masa semi final. Dan aku percaya, skuad negara pun akan rasa macam tu. Syabas sekali lagi.

Cuma satu ni je yang paling aku tak gemor. Bila aku tengok game kat tv...

Mesti Malaysia kalah!!! Kalau aku tak tengok...boleh menang pulak!!! Atau aku ni bawak suwey kot??? Tak mungkin...tak mungkin. Aku tak percaya benda2 khurafat macam ni.

Anyway, this is my comment to the semi final game. Bukan untuk mengutuk tapi sekadar buat renungan bersama (kalau berguna la pandangan aku ni).

Aku tengok...player kita macam tak boleh main betul2. Macam gugup je...tertekan sebab tengok ramai sangat supporter kot?? Come on beb...you are professional maa...!!! Top world ranking tu...

Paling aku tak puas hati...time tengok 1st game.

Boleh dikira dengan jari berapa kali player kita kasi smash ball kat opponent. Setakat drop shot?? Kacang je bagi opponent tu.
Semua orang tau...smash akan membuatkan opponent tertekan dari segi mental dan tenaga. Sebab kena guna otak nak placing balik shuttle dan kerah tenaga untuk bertindak aggresif untuk sambut shuttle tu.

Kalau takde smashing...rilek je la opponent main. Tak tertekan langsung. Dan secara mental, mungkin opponent akan pikir..."penat kot lawan aku ni". Opponent pun sempat pikir nak guna teknik apa untuk kalahkan player kita.

Takpe lah...
Lain kali bole cuba lagi. Mungkin lepas ni opponent pulak yang tak terlawan dengan player kita. Dan, tak lah suwey bila aku tengok game kat tv nanti.

Insyallah....