Tuesday, June 1, 2010

Tahukah Anda III?

"Ye lah...ye lah..."

Mungkin tu yg dikatakan Truman, Presiden Amerika...setelah diasak oleh para agen Yahudi untuk mengisytiharkan negara Israel pada tahun 1948.

Israel tertubuh selepas PBB ditubuhkan...selang beberapa tahun selepas Perang Dunia Kedua tamat...selepas Hiroshima dan Nagasaki musnah akibat bom atom.

Pada masa tu, teknologi bom atom baru ditemui oleh saintis Yahudi yang amat terkenal.
Siapa lagi...kalau tak Albert Einstein.

Albert merupakan orang Yahudi yang lari dari Jerman pada tahun 1933 dan menetap di Amerika Syarikat...pada ketika kempen Hitler memerangi orang Yahudi.
p/s : Hitler dengan segak bergaya

Semasa di Jerman, dia ni jadi ketua Institut Wilham. Dan, dia teruskan kajian tentang tenaga atom masa di Amerika.

Pada 22 Disember 1938, institut ni menemui kuasa uranium yang boleh membina senjata yang amat kuat pada masa tu. Berita baik tu disampaikan kepada Presiden Amerika pada masa tu iaitu Franklin Roosevelt. Kebetulan mamat ni pulak memang orang Yahudi jugak.

So, apalagi...suka bangat la mamat tu. Sebuah badan dibentuk untuk menyelenggara projek pembinaan bom atom pada tahun 1942. Projek ni dinamakan "Projek Manhattan" yang diketuai oleh pakar kimia Robert Openheimer (orang Yahudi jugak).

Maka, terbinalah 2 bijik bom atom yang dah digugurkan di Hiroshima dan Nagasaki pada 6 dan 9 Ogos 1945. Tamat la jugak Perang Dunia Kedua yang mana kemenangan memihak kepada Amerika.

p/s : Robert Openheimer disamping impian untuk melihat kemusnahan manusia


Kesempatan ini digunakan oleh Yahudi untuk mendesak Presiden Truman supaya mengisytiharkan negara haram Yahudi, walaupun pada hakikatnya si tuan presiden tak nak.

"Gua dah tolong lu...lu tolong la gua balik".

Akibat tak tahan dengan desakan yang bertalu-talu, maka, negara haram Yahudi iaitu Israel diisytiharkan pada tahun 1948.

Dan...

Bermulalah episod sedih, pilu, seksa dan sebagainya sebagaimana dialami oleh Palestin dari dulu hingga sekarang.

2 comments:

  1. biar satu dunia tahu...
    selemah-lemah jihad yg bole kita buat.

    ReplyDelete