Monday, May 31, 2010

ngeri sehhh...

Aritu ada sorang blogger - Laut Cina Selatan, tanya aku tentang Protokol Zionis, yang mana aku ada selitkan kat entri aku. Tapi, cuma 2 protokol je. Tu pun lepas aku baca entri blogger Chickzie tentang "Wanita Islam Pertama Menang Ratu Cantik di USA". Mungkin korang ada terbaca paper arini pasal susulan kemenangan si ratu tu kan? Tapi aku bukan nak komen pasal si ratu tu...mungkin lain kali.

Arini aku nak sharekan dengan korang pasal Protokol-protokol Zionis, yang aku dapat dari sumber nukilan penulis2 buku kat Malaysia ni (very rare...I think).


Sebenarnya Protokol-protokol Zionis ni didedahkan kpd umum pada 1901.
Masa gerakan Freemasonry adakan muktamar rahsia - Jewish Masonic Conspiracy di Perancis, ada sorang perempuan Perancis curi naskhah protokol tu. Then, ianya diterjemahkan oleh Us. Mohd Khalifah Attunisi di bawah tajuk "Protokolat Hukama' Sohyuni".

* Freemasonry adalah gerakan Yahudi yang lebih awal ditubuhkan sebelum Gerakan Zionis ditubuhkan. Lain kali aku cerita yek...

Ada 24 Protokol kesemuanya di dalam usaha menguasai dunia untuk kepentingan Yahudi:

Protokol ke-1;

"Cara memerintah yang sebaik-baiknya adalah dengan kekerasan dan keganasan, bukan perbincangan ilmiah. Hak itu terletak kepada kekuatan. Siapa kuat, dialah yang berhak kerana dalam hukum alam, kebenaran terletak kepada kekuatan. Sesungguhnya politik tidak sesuai dengan akhlak. Pemerintah yang berpandukan moral bukanlah ahli politik yang bijak. Mereka yang ingin memerintah mestilah menggunakan tipu helah dan matlamat menghalalkan cara. Minuman keras harus digunakan untuk mencapai tujuan itu".

Protokol ke-2;

"Bantuan2 yang diberi oleh Yahudi melalui agen Yahudi akan memperkuatkan kedudukan Yahudi. Yahudi akan memerintah bangsa lain seperti bangsa itu sendiri memerintah negaranya tanpa disedari bahawa mereka telah berada di bawah genggaman Yahudi. Ketua pentadbir yang dilantik untuk mengatur pentadbiran negara terdiri daripada orang yang berjiwa budak, yang mudah diarah untuk kepentingan Yahudi. Melalui akhbar, Yahudi menggerakkan fikiran orang ramai serta mengambil kesempatan mendapatkan emas, meskipun dari lautan darah dan airmata. Pengorbanan adalah perlu kerana setiap nyawa di kalangan Yahudi berharga seribu orang bukan Yahudi".

Protokol ke-3;

"Yahudi akan menjadikan negara bukan Yahudi sebagai gelanggang pertelagahan manusia yang boleh membawa huru-hara seterusnya menyebabkan kemerosotan ekonomi. Yahudi akan berlagak sebagai penyelamat dengan mempelawa masuk ke 'pasukan kita' iaitu Sosialis, Komunis dan lain2 yang dapat memberi ruang kepada Yahudi untuk menguasai bangsa bukan Yahudi. Dalam akal fikiran Yahudi, wajib ditanam perasaan bahawa semua haiwan iaitu bangsa bukan Yahudi tidur nyenyak apabila kenyang dengan darah. Ketika itulah senang bagi Yahudi memperhambakan mereka".

Protokol ke-4;

"Bangsa Yahudi menghapuskan segala bentuk kepercayaan agama serta mengikis prinsip ketuhanan dari hati bukan Yahudi dan menggantikannya dengan perkiraan ilmu hisab serta lain2 keperluan kebendaan. Fikiran bukan Yahudi mesti dialihkan kepada soal perdagangan dan perusahaan supaya mereka tidak ada masa memikirkan soal2 musuh mereka. Akhirnya, seluruh kepentingan akan jatuh ke tangan Yahudi".

...cukup 4 Protokol aku share dengan korang buat masa ni. Yang lain2...nanti aku sambung kat entri lain.

Dari 4 Protokol ni...aku rasa ada beberapa pematuhan yang diaorang dah buat:

* Protokol 1 - keganasan dan kezaliman di Palestin.
* Protokol 2 - polisi pentadbiran Amerika sekarang.
* Protokol 3 - menggerakkan Perang Dunia I dan II, revolusi Iran.

Tu pendapat aku la...korang mungkin lebih arif daripada aku.

2 comments:

  1. thanks again..
    tak sabar untuk next protokol.. :))

    btw, mmg nmpk ketara hasil yg diorng dah buat sekarang. ikut protokol rupanya..

    ReplyDelete
  2. Sebab utama sy join blog adalah utk sebarkan tentang perkara2 ni. Tuhan menuntut kita membela kesucian Islam. Tak berdaya/takut utk berperang...mungkin/harap2 cukup dengan berkongsi kepada sesama Islam.

    ReplyDelete